Το ΣΥ.ΠΡΟ.ΤΡΕ., (σύστημα προστασίας τρένων).

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Hellenic Vanagon
Δημοσιεύσεις: 324
Εγγραφή: Τρί 09 Οκτ 2012 3:47 pm
Επικοινωνία:

Το ΣΥ.ΠΡΟ.ΤΡΕ., (σύστημα προστασίας τρένων).

Δημοσίευση από Hellenic Vanagon »

Το ΣΥ.ΠΡΟ.ΤΡΕ., (σύστημα προστασίας τρένων).

Το 2006 εφευρέθηκε το «ΣΥ.ΠΡΟ.ΤΡΕ.», (Σύστημα Προστασίας Τρένων από τις Συγκρούσεις).

Το σύστημα παρουσιάστηκε από τον έντυπο τύπο, (επισυνάπτεται απόκομμα της εφημερίδας «ESPRESSO»), και από τον ηλεκτρονικό, (εκπομπή του έγκριτου δημοσιογράφου κ. Αυτιά, διαθέσιμη σε κασέτα VHS).

Ο Ο.Σ.Ε., με την επιστολή του, τότε, διευθυντή του, του κ. Μπαλτά, το βρήκε ενδιαφέρον αλλά ζήτησε λειτουργικό δείγμα, το οποίο και πρότεινα σε εταιρείες τροχαίου σιδηροδρομικού υλικού να κατασκευάσουν. Απαίτησαν, όμως, παραγγελία από τον Ο.Σ.Ε..

Το ΣΥ.ΠΡΟ.ΤΡΕ. έχει μία μοναδικότητα: καθιστά την αμαξοστοιχία αυτοδύναμη και αυτοδιοίκητη μονάδα που δεν επηρεάζεται από παράγοντες όπως ανθρώπινο σφάλμα, ανθρώπινη κόπωση, ανθρώπινη ανεπάρκεια, χιόνια, καταστροφές υλικού, κλοπές υλικού, εμπόδια στις σιδηροτροχιές, (αυτοκίνητα, βράχοι, άνθρωποι, ζώα), άλλες αμαξοστοιχίες, σεισμούς, βομβαρδισμούς, κακοτεχνίες, κακοτυχίες, δολιοφθορές και οτιδήποτε θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στην ομαλή διεξαγωγή του ταξιδιού.


Επίσης, δεν επηρεάζεται από την ύπαρξη η μη, την καλή λειτουργία η μη, άλλων συστημάτων ασφαλείας με τα οποία, όμως, μπορεί να εκτελεί προγράμματα συνεργασίας συμπληρώνοντας και επεκτείνοντας τις δυνατότητές τους.


Ακόμα, μπορεί να προσφέρει, αυτόματα, βοήθεια σε περίπτωση ατυχήματος από βλάβες του κυρίως συρμού, όπως κατάσβεση πυρκαγιάς, αποστολή σήματος S.O.S., παροχή πρώτων βοηθειών και πολλά άλλα.

Σίγουρα, υπό τις παρούσες συνθήκες, μοιάζει με μία πολυτέλεια. Δεν είναι όμως σε σχέση με το τεράστιο κόστος των ατυχημάτων /δυστυχημάτων /απωλειών /αποζημιώσεων των οποίων η πιθανότητα μηδενίζεται.

Το ΣΥ.ΠΡΟ.ΤΡΕ. είναι το μόνο σύστημα ασφάλειας των τρένων που προστατεύει, απόλυτα, τον συρμό και το πολύτιμο έμψυχο αλλά και άψυχο φορτίο του, και τον περιβάλλοντα, τις σιδηροτροχιές, χώρο, εφόσον αποκλείει, την δημιουργία ατυχήματος/δυστυχήματος.

Το 2011, σε διαγωνισμό επιχειρηματικού σχεδίου του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το ΣΥ.ΠΡΟ.ΤΡΕ. («TRAIN ORASIS»), βραβεύτηκε με έπαινο.

Το τρένο των παιδικών ονείρων μας είναι έμπνευση. Το express του μεσονυχτίου ας μην ξανακάνει δρομολόγιο ποτέ!

Σας ευχαριστώ.

Συμμετέχοντας στο βαρύ Εθνικό πένθος, ο εφευρέτης ,

Hellenic VanagonΕικόνα

11 Μαρτίου 2023
The Syncro Heresy
Άβαταρ μέλους
T3syncrocamper
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 2083
Εγγραφή: Δευ 25 Ιούλ 2011 3:06 pm
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Το ΣΥ.ΠΡΟ.ΤΡΕ (σύστημα προστασίας τρένων).

Δημοσίευση από T3syncrocamper »

Φιλότιμη η προσπάθεια αλλά ...... μήπως υπονοούσατε ότι τα τρένα μας δεν είναι ασφαλή; Δεν ακούτε μου φαίνεται τους υπουργούς που δηλώνουν κουνώντας το δάκτυλο ότι "η ασφάλεια των τρένων είναι διασφαλισμένη".

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ τους 57 νεκρούς
Born to ruuuunnn!!!!
Άβαταρ μέλους
Hellenic Vanagon
Δημοσιεύσεις: 324
Εγγραφή: Τρί 09 Οκτ 2012 3:47 pm
Επικοινωνία:

Re: Το ΣΥ.ΠΡΟ.ΤΡΕ., (σύστημα προστασίας τρένων).

Δημοσίευση από Hellenic Vanagon »

Σύμφωνα με στοιχεία από ERA, (Ευρωπαϊκός οργανισμός), η Ελλάδα, για την περίοδο 2018-2020, είναι πρώτη σε σιδηροδρομική θνησιμότητα σε όλη την Ευρώπη! (Αλλά και τις προηγούμενες χρονιές βρισκόταν στις ανώτατες θέσεις).
Greek (EL) train fatalities.JPG
Εικόνα
(EL=ΕΛΛΑΣ)

Αλλά έχουμε και άλλες πρωτιές: μαγκιά, αλητεία, φατρίες, εγκληματίες με, (και χωρίς), τα λευκά κολάρα, προδότες, κ.τ.λ.π..
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
The Syncro Heresy
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΔΙΑΦΟΡΑ”