Τα χάλια του ... ΕΣΥ-σύνδεσμοι ελέγχου!

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
sotyanif
Δημοσιεύσεις: 2015
Εγγραφή: Δευ 25 Ιούλ 2011 7:02 pm
Τοποθεσία: Αρχάνες,Κρήτη

Τα χάλια του ... ΕΣΥ-σύνδεσμοι ελέγχου!

Δημοσίευση από sotyanif »

Για ενημέρωση και μόνο ...........

και για να σημειώσετε τους ιντερνετικούς συνδέσμους(αχρείαστοι να΄ναι)εσείς που έχετε μικρά παιδιά και επείγεστε :roll:
αντιγράφω απο φιλικό σύνδεσμο:
Πηγή: http://taxidiarides.forumgreek.com/t3201-topic



Τα χάλια του ... ΕΣΥ

Υπάρχει νέα δημοσίευση από athanase Σήμερα στις 21:31
Έλαβα από φίλο μου το παρακάτω και το παραθέτω πιο πολύ για τα χρήσιμα link παρά για την ουσία που είναι σε όλους γνωστή μιας και την ζούμε καθημερινά.


"Επάνω τους φίλοι μου......γιατί μας «δουλεύουν χοντρό γαζί».............
Το δοκίμασα και «δουλεύει» τόσο για το «Ποιοί είναι Συμβεβλημένοι γιατροί» όσο και για την ουσιαστική διαθεσιμότητά τους !!!
Πιστεύω ότι θα σας βοηθήσει πολύ !
Γιατί οι περισσότεροι από δαύτους, τους γιατρούς εννοώ, ξεχνούν τον όρκο στον Ιπποκράτη που έχουν δώσει μόλις πάρουν το Πτυχίο τους !!!
Γιώργος Δημόπουλος - Λονδίνο
============================================================================

Μου το στείλανε φίλοι μου από την Αθήνα....

Εκ των προτέρων κάνω γνωστό ότι το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και μας αφορά ΟΛΟΥΣ.
Ανεξαιρέτως ΟΛΟΥΣ. Αφορά την υγεία μας προσωπικά, αλλά και των οικογενειών μας.
Επί της ουσίας ...

Πριν από λίγες ημέρες έψαχνα γιά γιατρό παθολόγο συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΙ.
Με τα πολλά και αφού ασχολήθηκα με 3ψήφια και 4 ψηφια τηλεφωνικά νούμερα ανακάλυψα ότι υπάρχει αυτός ο υπερσύνδεσμος

http://www.odigostoupoliti.eu/simvevlimeni-eopii/

που αφού του συμπληρώσεις τα στοιχεία του Δήμου - περιοχής και της ειδικότητας που σε ενδιαφέρει , πληροφορεί σε Καρτέλλα όλα τα στοιχεία (ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις, τηλέφωνα, χάρτη) των ιατρών.

Αφού βρήκα λοιπόν πάνω από 10 ιατρούς παθολόγους στην περιοχή που με ενδιέφερε άρχισα να τους παίρνω τηλέφωνο στη σειρά.
ΟΛΟΙ (λες και ήταν συνεννοημένοι μεταξύ τους) μου είπαν ότι τους τελείωσε το πλαφόν των 200 επισκέψεων που υποχεούνται από τη Σύμβασή τους να κάνουν δωρεάν μηνιαία, βάσει του Ασφαλιστικού Ταμείου και πως αν επιθυμούσα εξέταση ιατρική θα έπρεπε να πληρώσω ως ιδιώτης!!!
Σας κάνω γνωστό ότι ήθελα Βεβαίωση γιά το παιδί μου γιά να συμμετέχει στο μάθημα της Γυμναστικής στο Σχολείο.
Η "ταρίφα" που μου είπαν αυτοί οι 10 γιατροί κυμάνθηκε από 20 έως 50 Ευρώ.
Μου έκανε εντύπωση πως ΟΛΟΙ είχαν συμπληρώσει το πλαφόν των επισκέψεων.
Βρήκα λοιπόν αυτή την ιστοσελίδα

http://www.odigostoupoliti.eu/diathesim ... eopyy-pedi

η οποία ενημερώνεται σε χρόνο real time και έκπληκτος (αφού συμπλήρωσα τα πεδία) είδα πως από τους δέκα (10) παθολόγους που πριν είχα πάρει τηλέφωνο και μου είχαν πει ότι δεν είχαν άλλα δωρεάν ραντεβού ,ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ ΕΙΧΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ 200.
Οι υπόλοιποι εννέα (9) γιατροί μου έλεγαν ψέματα.
Άλλος είχε 20 στα 200 άλλος 40/200 άλλος 80/200.
Κανένας τους δεν είχε υπερβεί τα μισά ραντεβού που οφείλουν να εξυπηρετούν μηνιαία προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΙ.
Μετά από αυτό το γεγονός ξαναπήρα μία γυναίκα παθολόγο, η οποία μόνο που δεν με έδειρε κιόλας επειδή την ξαναενόχλησα και μου πούλησε εκ νέου το ίδιο παραμύθι του πλαφόν και πως αν επιθυμούσα εξέταση και Βεβαίωση γιά την γυμναστική του παιδιού μου θα έπρεπε να κλείσω ιδιωτικό ραντεβού μετά από 2 μέρες και πως θα πλήρωνα 30 ευρώ την επίσκεψη.
Της είπα πως βλέπω ζωντανά στον υπολογιστή τα ραντεβού που είχε ήδη κάνει και πως αυτά δεν ήταν 200 μέσα στον Οκτώβριο αλλά ήταν 40 και πως θα έκανα καταγγελία στο Υπουργείο Υγείας.
Μου έκλεισε ραντεβού χωρίς άλλη κουβέντα μέσα σε 3 ώρες και μου έδωσε την βεβαίωση που ήθελα χωρίς να πληρώσω τίποτα.
Είναι προφανές ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμβεβλημένων με το Δημόσιο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΙΑΤΡΩΝ, χρησιμοποιούν την ιδιότητά τους ως "συμβεβλημένων" μόνο και μόνο γιά κράχτη και προς άγρα πελατείας.

Ας μην αφήνουμε παρόμοια θέματα να περνούν απαρατήρητα.
Ας κάνουμε ό,τι μπορούμε ο καθένας μας για να ξεσκεπάζουμε τέτοιες καταστάσεις.


athanase

Ηλικία: 66
Τόπος: Κέρκυρα

Απλα ......
δεν βαζουμε μυαλο
με τιποτα ! ! !

sad1 sad1 sad1

_Θανάση, σε γενικές γραμμές έτσι είναι τα πράγματα.

Επιτρέψτε μου όμως, λόγω ιδιότητος και χωρίς να υπερασπίζομαι όλους αυτούς που δρουν ....."πειρατικά" & "ανήθικα" (εκμεταλευόμμενοι θέση και ιδιότητα), μερικές παρατηρήσεις, για να μην δημιουργούνται υπερεκτιμήσεις και λάθος εντυπώσεις.

Εκ προοιμίου αναφέρω ότι ενσυνειδήτως έχω επιλέξει (στην άσκηση των καθηκόντων μου), να μην έχω καμία σχέση με τον ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΙ, (πέραν της υποχρεωτικής πιστοποίησης).

Οι λόγοι αυτής της επιλογής είναι αφ' ενός η συλλήβδην υποβάθμιση και ισοπέδωση του Ιατρικού έργου, το οποίο βάσει της σύγχρονης φιλοσοφίας του ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΙ θα πρέπει να ασκείται από τους συμβεβλημένους Ιατρούς με καθαρά λογιστικά κριτήρια (αριθμός εξεταζομένων, συνταγές, παραπεμπτικά εξετάσεων κλπ) χωρίς απολύτως κανένα επιστημονικό δεδομένο, χωρίς κανένα απολύτως προγραμματισμό και μελέτη πληθυσμού/αναγκών ανά ιατρική ειδικότητα και αφ' ετέρου η απόλυτη απαξίωση των αμοιβών (καθαρά 6 ευρώ/επίσκεψη, και αυτά με μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών).

Επί του θέματος :
1) Το "σύστημα" στον σύνδεσμο :
http://www.odigostoupoliti.eu/diathesim ... eopyy-pedi
δεν λειτουργεί ακριβώς "Real time", αλλά με βάσει τις επισκέψεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.
Δηλαδή αν κάποιος ασθενής κλείσει ραντεβού σε κάποιον συμβεβλημένο γιατρό, το πλαφόν, των 200 επισκέψεων, του γιατρού ενημερώνεται στο σύστημα μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης (όταν καταχωρείται η επίσκεψη στο σύστημα) και όχι με την τηλεφωνική κράτηση του ραντεβού στον ιατρό.

2) Οι παροχές Δημόσιας Υγείας εσκεμμένα έχουν υποβαθμιστεί και περιοριστεί, στο όνομα τάχα του περιορισμού του υπερβολικού κόστους και του υποτιθέμενου ορθολογισμού, ενώ στην πραγματικότητα απώτερος σκοπός τους είναι η απόλυτη ιδιωτικοποίηση της Υγείας ....και το ξεπούλημα, μέρους των Δημόσιων Νοσοκομείων, και φορέων Πρωτοβάθμιας Υγείας σε ιδιώτες, "έναντι πινακιού φακής" ....βεβαίως-βεβαίως.

3) Δεν γίνεται απολύτως καμία αξιολόγηση της Ιατρικής εκπαίδευσης, μετεκπαίδευσης, εξειδίκευσης του κάθε γιατρού με ότι αυτό συνεπάγεται για τη Δημόσια Υγεία.

4) Η Δημόσια Υγεία αποτελεί σημαντικό πυλώνα διατήρησης κοινωνικής συνοχής και δείκτη προόδου, ανάπτυξης και πολιτισμού μιας χώρας και αυτή τη στιγμή στην χώρα μας με τις "αδικαιολόγητες, φαρισαϊκές"*** και απρογραμμάτιστες περικοπές που έχουν γίνει οδήγησαν (με επίσημα στοιχεία του έγκυρου ιατρικού περιοδικού LANCET 02/2014) 800.000 συνάνθρωποί μας να έχουν απολύτως καμία κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και δυνατότητα πρόσβασης σε ιατρικές υπηρεσίες.
Επιπροσθέτως με τη ίδια έρευνα καταδεικνύεται ότι έχει αυξηθεί δραματικά η παιδική θνησιμότητα και η μετάδοση μολυσματικών νοσημάτων όπως το AIDS, η φυματίωση, ενώ υπάρχουν και κρούσματα ελονοσίας.

5)***"Αδικαιολόγητες & φαρισαϊκές" περικοπές αφ' ενός γιατί η δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στη χώρα μας είναι ευθέως ανάλογη της εργασίας, οπότε με την οικονομική κρίση και την ανεργία υπήρξε επιδείνωση, αφ' ετέρου γιατί αυτοί οι ίδιοι που τα προηγούμενα χρόνια υπέθαλπταν και καλλιεργούσαν ....κερδοσκοπώντας, τις υπέρογκες σπατάλες στη Δημόσια Υγεία, έρχονται σήμερα να τη ...σώσουν ανοργάνωτα και χωρίς σχέδιο.

6) Όσον αφορά την έλλειψη ήθους και ηθικής, από μερίδα συναδέλφων μου, και όσων κινούνται ...."πονηρά" χρησιμοποιώντας τη σύμβαση τους προς "άγραν ασθενών", θεωρώ αυτονόητο να καταγγέλονται άμεσα, επώνυμα και στοιχειοθετημένα στη Κεντρική Υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, Κηφισίας 39, Μαρούσι ή με fax στο 210 68 71 789.

_________________
Τα ταξίδια είναι σαν τα βιβλία, αν δεν τα ξεφυλλίσεις δεν μπορείς να μάθεις τι κρύβουν μέσα τους.

Γιώργος Δ. - Rimor SuperBrig 689TC (2008)
Η Φύση ,είναι το ΣΠΙΤΙ μας!

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
magiolino
Δημοσιεύσεις: 605
Εγγραφή: Κυρ 11 Μαρ 2012 8:28 pm

Re: Τα χάλια του ... ΕΣΥ-σύνδεσμοι ελέγχου!

Δημοσίευση από magiolino »

Ευχαριστούμε πολύ Σωτήρη για τις πληροφορίες!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
BUS1988
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 2337
Εγγραφή: Τρί 26 Ιούλ 2011 5:59 pm
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Τα χάλια του ... ΕΣΥ-σύνδεσμοι ελέγχου!

Δημοσίευση από BUS1988 »

Ευχαριστούμε Σωτήρη, καλό και χρήσιμο.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΔΙΑΦΟΡΑ”